vang

АНАСТАС ВАНГЕЛИ: ДОГОВОРОТ ОД ПРЖИНО САМО ЈА ПРОЛОНГИРА КРИЗАТА

vang

Слободна Македонија: Дали „Договорот од Пржино“ придонесува за надминување на кризата во Република Македонија?

Анастас Вангели: Не. Договор со Груевски не може да биде основа за надминување на кризата, особено ако цената што се плаќа со тој договор е замолчување на револтот на народот и преместување на политичкиот процес зад затворени врати. Договорот од Пржино само ја пролонгира кризата и и дава нови шанси на старата политика да се спаси. Притоа, наместо генератор на промената да бидат граѓанките и граѓаните на Македонија, генератор на промената сега се странските дипломати, што на никој начин не е одржливо демократско решение.

Повеќе во интервјуто со Анастас Вангели за „Слободна Македонија“ ОВОЈ ПОРЕДОК НЕ ДОЗВОЛУВА БОРБА ЗА ВРЕДНОСТИ И ПРИНЦИПИ И ЗАТОА МОРА ДА БИДЕ СРУШЕН.

Check Also

pravda

Кампања „Прав(д)а за сите“: Напаѓачите на ЛГБТИ луѓето да се изнесат пред суд!

Вчера, при одбележувањето на 17 мај, меѓународниот ден за борба против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *