bran

Бранимир Јовановиќ: Владата планира на секој од вас да му земе по 300 евра

bran

Додека утринското сонце влегува низ вашите прозорци а Фејсбук со слика на сонце ви посакува добар ден, Владата планира на секој од вас да му земе по 300 евра.

Доколку 300 евра ништо не ви значат, испијте си го на раат утринското кафе и продолжете со редовната дневна рутина. Зборувајте си за одмори, за фудбал, за шопинг, за тоа како политика не ве интересира.

Доколку пак 300 евра ви значат нешто во животот, знајте дека денеска има протест против ова најново задолжување.

Вечер во 7, пред СЈО.

Бранимир Јовановиќ (фејсбук статус)

Check Also

vlada-rm-860x680

МРТ ги прекршила професионалните принципи за сеопфатно информирање, оцени Владата

Владата на денешната седница ја утврдила предлог – одлука за усвојување на годишната програма за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *