mapa-sporni-glasaci

Најмногу „спорни“ гласачи има во Чаир, Тетово, Гостивар, Сарај, Куманово

mapa-sporni-glasaci
Скопје, 26 јули, 2016 – 17:44 (META) 

Државната изборна комисија денеска на својата веб-страница го објави списокот на 39.502 спорни гласачи кои ќе мораат да се пријават во ДИК доколку сакаат да бидат на избирачкиот список и да гласаат на наредните избори.

Според списокот, најмногу спорни гласачи има во општина Чаир – 5.418 гласачи, потоа во општина Тетово – 3.183, општина Гостивар – 2.671, општина Сарај – 2.420, и општина Куманово која има 2.074 спорни гласачи.

Најмалку неконзистентни записи има во општините Пехчево и Ранковце – по 1, Чешиново-Облешево, Карбинци и Зрновце – по2 и Дебарца со 4 спорни гласачи.

Check Also

s8

Шилегов: Ќе го поддржиме целосното обновување на Кино Култура

Во поранешното Кино „Култура“, кандидатот за градоначалник на Скопје Петре Шилегов укажа дека со поддршка …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *