mkd

Македонија на Олимписките игри во Рио нема да се натпреварува под уставното име

Наспроти медиумските најави дека Македонија во Рио ќе се натпреварува под уставното име, на денот на почетокот  на Олимписките игри се употребува „Поранешната Југословенска Република Македонија“ и кратенката МКД.

mkd

Во кусата информација стои дека „Поранешната Југословенска Република Македонија дебитираше на Олимписките игри во Атланта 1996 и се натпреваруваше на секои наредни. Единствениот олиписки медалист на оваа земја е борачот Мохамед Ибрахимов кој освои бронѕа во Сиднеј 2000.“

Исто така, стои информација дека годинава под нашето знаме ќе се натпреваруваат 6 атлети на 6 настани во 4 спортови.

Check Also

vlada-rm-860x680

МРТ ги прекршила професионалните принципи за сеопфатно информирање, оцени Владата

Владата на денешната седница ја утврдила предлог – одлука за усвојување на годишната програма за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *