DSC01890

(галерија) На Скопје му се заканува здравствена катастрофа; Апел за итна помош на настраданите

На Скопје му се заканува нова, медицинска катастрофа од поплавата на шести и седми август.
Од многу поплавени куќи и дворишта почнува да се шири неподнослива реа, а граѓаните кои работат на расчистувањето на нивните домови и дворишта не се предупредени за здравствените ризици, ниту пак им е поделена медицинска опрема за заштита.
(Фотографиите се снимени на 9 август во Синќелиќ, Стајковци и Смиљковци).

skopje4
skopje3
skopje2
skopje1
skopje
DSC01897

DSC01894

DSC01890

DSC01889

DSC01883

DSC01881

DSC01904

DSC01900

Check Also

pravda

Кампања „Прав(д)а за сите“: Напаѓачите на ЛГБТИ луѓето да се изнесат пред суд!

Вчера, при одбележувањето на 17 мај, меѓународниот ден за борба против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *