14370091_1336484476376851_2936652010437984935_n

Струга во “вистинско светло”

Најчесто може да сретнете слики на кои Струга изгледа волшебно, средено урбано, како идеално место за мирен одмор.

Но, ако патот ве нанесе накај Струга периодов, ова е сликата што ќе ве дочека долж кејот.

Иако за волја на вистината еден дел од шеталиштето беше целосно реконструиран, останатиот дел на кејот на реката Црн Дрим години наназад полека се распаѓа.

Во ваква состојба на шеталиштето, речиси е невозможно да го користат родители со мали деца, мајки со деца во количка, повозрасни лица, како и лица со попреченост.

Дали вака властите  на централно и локално го замислуваат развојот на туризмот во Струга?

Колку само се вложува во урбаниот и среден изглед на градот може да се забележи од објавените фотографии.

14316842_1336484103043555_7416578021127593641_n

14317506_1336486129710019_5292793069739102561_n

14344894_1336486293043336_8337236759999867515_n

14355180_1336485526376746_874609586812142781_n

14358905_1336485853043380_1578441881718812099_n

14370091_1336484476376851_2936652010437984935_n

Check Also

И судската служба од Охрид со подршка за бојкотот на денот на Македонското правосуство

  Денес се одбележува денот на Македонското правосуство. Од Здружението на судска администрација на Република …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *