tetovo

Концерт на депонијата во Тетово

Тетовските уметници со поинаков протест против загадувањето и депонијата. Опколени со отпадоци се играа нотите на суитата „Воздух“ на Бах, во знак на протест против собирот на отпадокот во влезот на Тетово. Овој протест е организиран од организацијата “Еко Герила“ во пресрет на фестивалот на поезијата „Деновите на Наим“, каде се очекува многу уметници и љубители на пишаниот збор да престојуваат во Тетово.

Check Also

vlada-rm-860x680

МРТ ги прекршила професионалните принципи за сеопфатно информирање, оцени Владата

Владата на денешната седница ја утврдила предлог – одлука за усвојување на годишната програма за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *