dg4

Пародија: „Трета радост“ нова градинка во Струмица

dg-naslovnaПрезентираниот „Мега проект“ од страна на Груевски за изградба на нови 140 градинки низ државата стана тема за подбивање. Деновиве неколку граѓански организации од Струмица направија пародија на оваа тема.

„Ќе изградиме 140 градинки во секое место во државата. Ако нема деца и деца ќе донесеме и деца ќе направиме. И раселените 600 илјади ќе ги вратиме.“

Преку пародијата се доловува реалната слика на државата во која младите се иселуваат, а старите остануваат.

dg1

dg3

dg4

dg7

iseluvanje

Check Also

DSC_1470

Локалната власт го заборави, а ИПА фондовите ќе го спасуваат Динќут

После единаесет години заборавеност и запуштеност, општина Гевгелија со ИПА средства се подготвува да го …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *