%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d1%83%d0%bd

Што се копа на Лабуништа?

Жителите на Лабуништа и невладините организации масовно почнаа да споделуваат фотографии на кои се гледа како багер врши ископана во Лабунишки Бачила на падините на врвот Стрижак.

Граѓаните немаат информација ни кој кога, ниту кој дал дозвола за ова, како ни што точно се случува на местото каде се врши ископ и за каква намена е всушност тој ископ.

„Како малку да беше нелегалната сеча за која никој не презема никаква дејствија, ни одговорност,сега се отвора друг проблем. Каде се институциите да реагираат“ се прашуваат жителите на Лабуништа.

%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d1%83%d0%bd2

Check Also

И судската служба од Охрид со подршка за бојкотот на денот на Македонското правосуство

  Денес се одбележува денот на Македонското правосуство. Од Здружението на судска администрација на Република …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *