Протест и герила акција на жителите на Карпош 4

Недостатокот од паркинг места и зелени површини веќе подолг период претставуваат проблем на жителите на Карпош 4. Неизбежна слика во секојдневието на граѓаните на оваа скопска општина претставуваат непрописно паркираните автомобили. Велат нема ден а да не затекнат непознати автомобили пред своите влезови, до клупите во парковите и насекаде каде ќе се најде слободен простор.
15203358_1550900681603272_9216775668182600089_n
15241989_1550900678269939_3979333851758428803_n-1
15134685_10154730441493550_1854747500003331245_n
Неколкупати ги повикувале надлежните служби но никогаш не наидувале на позитивен одговор. Во изминатото деноноќие жителите на Карпош 4 се собраа на протест и ги принудија надлежните органи да си ја извршат својата задача. Во текот на ноќта беа отстранети сите непрописно паркирани автомобили.
15170762_1551747788185228_6959412999456429529_n
Денес тие во 14 часот во паркот кај последна 19ка имаа мала герила акција , со која испратија порака на општинските власти и несовесните граѓани .
15203280_1551747844851889_8321100453217872227_n

Check Also

Хуманитарна акција за Дневниот центар за деца на улица

Утре, со почеток од 20 часот, во Концепт 37 се организира хуманитарна акција која има …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *