Граѓанската иницијатива „Во Одбрана на Дебар Маало“ со нова акција „Здравјето пред профитот“

12107749_935663523167967_1268667377088462879_n
Граѓанската иницијатива „Во Одбрана на Дебар Маало“ започнува нова акција „Здравјето пред профитот“ .
Тие бараат мораториум за градење во Дебар Маало и Градскиот Парк се додека не се изработат и прифатат издржани научни студии за загаденост, густина на населеност и издржани сообраќајни решенија во Дебар Маало и Градскиот Парк. Од иницијативата порачуваат дека граѓаните на Центар треба да постават пример како до урбано планирање за достоен и квалитетен живот за сите. Ги охрабруваат сите добронамерни поддржувачи да гласаат за идејата „Здравјето пред профитот“.

16649406_1302030789864570_6777818998400192077_n

Check Also

16864225_965508293585388_6229358291375284011_n

„Една Може!“ на 8ми март ги отвори своите простории

Вчера со почеток од 17 часот, на улица Народен фронт број 5 се отворија новите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *