Направи добро дело, дарувај крв!

16388141_1305428842852334_7491688008659860727_n

Сојузот на извидници на Македонија како дел од прославата по повод Светскиот ден на извидниците, 22ри февруари, организира акција за донирање крв во сорботка со Црвениот Крст. Ова е еден многуте настани кој е дел од акцијата “Направи добро дело”. Акцијата “Направи добро дело” претставува низа активности со кои сакаме да прикажеме дел од работата на извидниците и нашата заложба за остварување мисијата – Да креираме подобар свет и истата е поддржана од Civica Mobilitas. Овој настан е наменет за оние кои имаат 18 години или повеќе.
Настанот ќе се одржи во просториите на Црвениот крст “Даре Џамбаз” во среда 22.02.2017 во периодот од 10:00 до 18:00 часот.

Check Also

16864225_965508293585388_6229358291375284011_n

„Една Може!“ на 8ми март ги отвори своите простории

Вчера со почеток од 17 часот, на улица Народен фронт број 5 се отворија новите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *