16939281_393821587645840_7563087215628254920_n

Ние сме Карпош 4 во акција за садење дрвја на 4 локации во Карпош 4

16939281_393821587645840_7563087215628254920_n
Граѓанската иницијатива Ние сме Карпош 4 во соработка со Еко свест денес одржа акција во која беа засадени над 30 дрвја на 4 локации во Карпош 4. Посадени се 4 смреки, 3 брези, 5 каталпи кон булеварот Партизански одреди и 22 мали зимзелени лејланди кои се посадени во парковите кон Сити мол. Членовите на оваа иницијатива се неуморни борци и активисти за чист воздух и здрава животна средина, со години се борат против активната сеча на дрвја на територијата на Карпош 4, го креваат својот глас против поплочувањето и узурпирањето на зелените површини.

16939125_393820990979233_6027337239628028659_n

16998135_393822687645730_1570371352325698850_n

16998737_393822974312368_5027831803859213778_n

16681604_393822840979048_1916957739667410800_n

16995974_10154521355312869_3401054985262020687_n

16999052_393821457645853_1237586723983492927_n

16996374_1370306409658311_1713381648997317782_n

16864465_1370306252991660_1956595432062588113_n

16681967_393822910979041_8090343752045638510_n

16806638_10154521163332869_6064378027287036347_n

Check Also

16864225_965508293585388_6229358291375284011_n

„Една Може!“ на 8ми март ги отвори своите простории

Вчера со почеток од 17 часот, на улица Народен фронт број 5 се отворија новите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *