Ширење на говор на омраза од страна на кавадаречкиот градоначалник Алексадар Панов

Како се ближи рокот за оддржување на локалните избори во Република Македонија така се помалку се бираат средства и зборови од страна на некои ликови од политичката сцена кои планираат да се вклучат или да помогнат во градоначалничката трка.

Последно од серијата ширење говор на омраза, манипулација без факти и создавање крива перцепција кај населението во Република Македонија е дело на кавадаречкиот актуелен градоначалник Александар Панов.

На прес конференција Панов го повика пратеникот од редовите на СДСМ од Кавадарци, Бетиане Китев, да каже јавно дали ќе ставел потпис за вметнување на двојазичност и дали ќе се согласел и во Кавадарци да се вработат албанци.

Check Also

Неконтролирана сеча на дрвја во близина на изворот „Лукар”

Изворот „Лукар”  ги снабрува со вода за пиење жителите на општините Кавадарци и Неготино со …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *