Вечери на Женски Права 2017

16939348_1443375009040407_1852509483745390916_n

Во периодот од 04 до 09 Март 2017 во Младински Културен Центар ќе се одржи осмото издание на Вечерите на Женски Права. Настанот „Вечери на женски права“ е резултат на соработка помеѓу Град Скопје, UN Women, Институт за родови студии при Филозофски факултет на „Универзитет Кирил и Методиј“ и „Унивeрзитет за Аудио-визуелни уметности – ЕСРА“, Скопје. Оваа година настанот е во организација на Центар за истражување и креирање политики – ЦИКП Скопје.

Во текот на осмото издание на Вечерите на женски права ќе се одржат поголем број работилници наменети за различни возрасти, бизнис кафе, форум театар, дебати, проекции на четири документарни филмови и изложба со наслов „Нераскажаните приказни на суперхероини 4“.

Check Also

16864225_965508293585388_6229358291375284011_n

„Една Може!“ на 8ми март ги отвори своите простории

Вчера со почеток од 17 часот, на улица Народен фронт број 5 се отворија новите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *