Источните оскари ќе се доделат во Свети Николе

17353078_10208506987577387_5611937732385067138_n

Во Свети Николе во Петок на 17. Март ќе се доделат  т.н. Источни оскари 2016  за поединци од повеќе категории на дејности кои покажале особен придонес во областа во која работат  и дејствуваат.

Настанот ќе се одржи во ресторан  ,,Москва,, кој е во состав на Славјанскиот универзитет   ,,Гаврило Романович Державин,, .

На настанот ќе се наградат многу познати имиња од цела источна Македонија како сопственици на фирми кои покажале особен белег во изминатата година како и новинари, спортски клубови,хуманитарни организации , исткнати стопанственици, фирми  и сл.

Наградите ,,Источни оскари,, се одржуваат во организација на новинарскиот  центар ,,Исток,, како и ЗНМ. Тие гласаат и одлучуваат за најдобрите.

Check Also

Пожар во Штипско – Пенуш

Денес на пладне избувнал голем пожар во Пенуш во близина на воeните магацини. Поради непристапноста …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *