Отворен е НВО центар во Кавадарци

17362721_10203152683975299_3797645435267566599_n

Во општина Кавадарци се реализира проектот “НВО Центар” каде локалната самоуправа со огромна помош на УСАИД им излезе во пресрет на дел од здруженијата и невладините организации од овој регион да можат своите активности да ги извршуваат во сопствени простории.

Изградбата на овој проект чини 70.000 евра додека неговото опремување изнесува 800.000 денари.
Здруженијата ја искажаа својата благодарност до сите фактори кои го овозможија овој проект и преку оваа програма им овозможија на локалните здруженија да имаат свое катче во кое ќе можат да развиваат идеи за подобрување на овој регион.

Check Also

Неконтролирана сеча на дрвја во близина на изворот „Лукар”

Изворот „Лукар”  ги снабрува со вода за пиење жителите на општините Кавадарци и Неготино со …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *