„Зш Авантура“ со еко тура по течението на Црн Дрим покажува каков е односот на граѓаните кон природата

17498746_1608527315839231_5567530562634905617_n (1)

Изминатиов викенд членови на Здружението за велосипедизам, планинарење и еко-култура „Зш Авантура“ имаа велосипедска тура во струшкиот регион.Нивната рута по течението на реката Црн Дрим, преку нивните фотографии ја покажа уште еднаш ниската свест на граѓаните кон природата.

17523643_1608527405839222_7073379874670316194_n

На повеќе локации велосипедистите наидоа на разновиден отпад. Овој регион е претворен во мини депонија.

17342662_1608527325839230_4989660309459052312_n

На фотографиите направени во близина на село Луково може да се види каква е сликата на терен. На одредени локации велосипедистите наишле на отпад во вреќи кој само бил оставен на несоодвена локација. Фотографиите од терен говорат  доволно сами по себе, велат велосипедистите.

Check Also

И судската служба од Охрид со подршка за бојкотот на денот на Македонското правосуство

  Денес се одбележува денот на Македонското правосуство. Од Здружението на судска администрација на Република …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *