pravda

Кампања „Прав(д)а за сите“: Напаѓачите на ЛГБТИ луѓето да се изнесат пред суд!

Вчера, при одбележувањето на 17 мај, меѓународниот ден за борба против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата, беше промоворана кампањата за еднаквост „Прав(д)а за сите“, поддржана од УСАИД.

Директорката на Хелсиншкиот комитет Уранија Пировска и порача на новата влада да ги изведе пред правдата напаѓачите на ЛГБТИ лицата, потсетувајќи дека физичките напади од последните години немаат судска разрешница.

Во изјава за „Слободна Македонија“, Славчо Димитров од Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници – Скопје зборува за главните потреби на ЛГБТИ луѓето во Македонија.

Видеа од кампањата:

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *