(видео) Ѓубре плови по Вардар

(видео) Ѓубре плови по Вардар

Загаденоста на реката Вардар во центарот на Скопје е алармантна.
Огромен број на пластични шишиња пловат по Вардар.

Скопје е еден од најзагадените градови во Европа, а градот сеуште нема ефикасна стратегија како да се справи со различните форми на загадување.

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *