Жртвите на поплавата во Шуто Оризари бараат помош од општината и владата

Жртвите на поплавата во Шуто Оризари бараат помош од општината и владата

Десетици домови во Шуто Оризари се повеќекратно поплавувани по обилните дождови во Скопје.
Поплавените жители се жалат дека немаат соодветна помош ниту од општината, ниту од државата.

Жртва на поплавата се пожали дека не спие во својот поплавен дом поради влагата, туку во шатор надвор од домот.

Жителка на Шуто Оризари, жртва на поплавата, се жалеше дека наместо да се реши хроничниот проблем со канализацијата, е ветена изградба на базен.

Додека го чекаат ветениот олимписки базен, голем број домови во Шуто Оризари се дават во фекалии по обилните дождови, а стотици деца и возрасни се изложени на ризик од заразни болести.

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *