Горно Лисиче: Поплави, неисчистен канал, депонија, проблеми со општината

Горно Лисиче: Поплави, неисчистен канал, депонија, проблеми со општината

Како главен проблем во Горно Лисиче (општина Аеродром) жителите го посочија мирисот од неисчистениот канал и дивите депонии.

Дел од жителите се пожалија и на нерешените проблеми од страна на општината: заштитата од поплави, нелегализираните објекти, неиздавањето дозвола за изградба на верски објект, како и несоодветно основно образование на албански јазик.

Дел од граѓаните се пожалија и на други нерешени инфраструктурни проблеми, како што се небезбедните улици (без пешачки патеки), немањето простор за игра на децата, како и неасфалтирани улици.

Видео: Рамадан Ибиши и Божидар Јововиќ, монтажа и текст Жарко Трајаноски.

Граѓанската иницијатива за “Мапирање на проблемите, потребите и барањата на граѓаните на Скопје” е проект поддржан од ФОOМ. FIOOM logo new 2011

Check Also

s8

Шилегов: Ќе го поддржиме целосното обновување на Кино Култура

Во поранешното Кино „Култура“, кандидатот за градоначалник на Скопје Петре Шилегов укажа дека со поддршка …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *