selodrac

Село Драчево: Проблеми со сообраќајот, со урбаното уредување и основното училиште

Жителите на село Драчево најмногу се жалат на нерегулираниот сообраќај, брзото возење, небезбедните пешачки патеки и нередовните автобуси.

Жителите забележуваат и на недостиг на урбано уредување (паркови, клупи, хортикултурно уредување), а посочуваат и на многу други потреби: поредовно собирање на ѓубрето, решавање на проблемите со водоводот, потреба од стручен медицински персонал, но и од ново основно училиште, бидејќи старото е преполно со глувци.

Видео: Рамадан Ибиши Жарко Трајаноски, монтажа и текст Жарко Трајаноски.

Граѓанската иницијатива за “Мапирање на проблемите, потребите и барањата на граѓаните на Скопје” е проект поддржан од ФОOМ. FIOOM logo new 2011

Check Also

s8

Шилегов: Ќе го поддржиме целосното обновување на Кино Култура

Во поранешното Кино „Култура“, кандидатот за градоначалник на Скопје Петре Шилегов укажа дека со поддршка …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *