shut

Шуто Оризари: Нема вода, а има поплави

Дел од жителите на Шуто Оризари се жалат дека немаат основни услови за живот: чиста вода, канализација, електрична енергија, асфалтирани улици, редовно исфрлање на сметот.

Дел од граѓаните мора да стануваат во ноќните часови за да наполнат вода за пиење.

Додека дел од граѓаните се жедни за вода, дел стравуваат од обилни дождови, поради непостоењето на систем за заштита од поплави.

Жртвите на поплавата во Шуто Оризари бараат помош од општината и владата

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *