rastakvlez

Раштак: Нема чиста вода за пиење, автобусите се нередовни, дива депонија

Жителите на Раштак (општина Гази Баба) најмногу се жалат на недостиг на чиста вода за пиење.
Исто така, имаат потреба и од поредовни автобуски линии и асфалтирани патишта.

На влезот на Раштак од општина Бутел забележлива е дива депонија.

Видео: Рамадан Ибиши и Жарко Трајаноски, монтажа и текст Жарко Трајаноски.

Граѓанската иницијатива за “Мапирање на проблемите, потребите и барањата на граѓаните на Скопје” е проект поддржан од ФОOМ.

FIOOM logo new 2011

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *