gjub

Загадување од арсен во Карпош: Богоев најавува формирање на еко полиција

СДСМ го обвини градоначалникот Стевчо Јакимовски дека го игнорира загадувањето со канцерогениот арсен во Карпош.

aj

“Додека граѓаните на Карпош дишат опасен воздух, кој не е доволно испитан, локалната власт предводена од Стевче Јакимовски и ВМРО-ДПМНЕ со години го игнорираат овој огромен проблем на општината”, изјави Стефан Богоев, кандидат за градоначалник на СДСМ.

Богоев најави попис на зелените површини, нови паркови и формирање на еко-полиција која ќе ги казнува загадувачите.

Дел од загадувачите се и изведувачите на фасади на зградите од Карпош, кои го фрлаат шутот во исушените паркови.

Check Also

g

СДСМ: Груевски и Трајановски истурија два милиони евра пари на граѓаните во дворот на штабот на ВМРО-ДПМНЕ

На денешната прес конференција, Михаела Иванова, кандидатка за член на Советот на Град Скопје укажа дека Коце …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *