s8

Шилегов: Ќе го поддржиме целосното обновување на Кино Култура

Во поранешното Кино „Култура“, кандидатот за градоначалник на Скопје Петре Шилегов укажа дека со поддршка на Град Скопје, која што ќе следи после 15ти Октомври, целиот негов капацитет ќе биде искористен и ставен во функција:

“Нашата Програма предвидува ваквите простори, кои што ги има во Скопје да се искористуваат, а не да бидат препуштени на забот на времето.

s3

По примерот на европските метрополи, и во Скопје, со јавно-граѓанско партнерство ќе отвориме нови мали културни институции, на нови простори низ градот, што ќе овозможат децентрализација на културата и нови можности и за уметниците и нивните колективи.”

Инаку, состојбата во поголемиот дел од поранешното Кино Култура е целосно запуштена.

s8

 

Check Also

gjub

Загадување од арсен во Карпош: Богоев најавува формирање на еко полиција

СДСМ го обвини градоначалникот Стевчо Јакимовски дека го игнорира загадувањето со канцерогениот арсен во Карпош. “Додека …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *