мајтап

Зошто Иванов се појави на самитот на НАТО? (мајтап)

fikus3

“Слободна Македонија” ви открива зошто Ѓорге Иванов го смени мислењето и одлучи сепак да се појави на самитот на НАТО во Варшава, директно од Демир Хисар. “Досегашните искуства од самитите на НАТО покажаа дека претседателот е многу поотсутен со неговата присутност, а дека е поприсутен со својата отсутност, па затоа првично одлучивме претседателот да не оди во Полска. Но, омилена …

Read More »

Ексклузивно: После Демир Хисар Иванов се појави на самитот на НАТО во Варшава (мајтап)

fikus1

Наспроти најавите дека Иванов нема да одел на НАТО самитот во Варшава во знак на протест затоа што не бил поканет, Слободна Македонија дојде до фотографии од кои јасно се гледа дека Претседателот на Република Македонија активно учествува во разговорите што ги води министерот за одбрана на самитот на НАТО во Варшава. Дописникот на Слободна Македонија од Варшава ни најави …

Read More »

Вести од иднината: Беспрекорни студентски избори на Универзитетот “Даме Груев”

матур

Александрија, 2030 Денеска, на Универзитетот за национална одбрана, безбедност и мир “Даме Груев” се одржаа беспрекорни студентски избори во организација на Унијата на млади студенти на УДГ. Студентите масовно гласаа за единствениот кандидат за лидер на УМС на УДГ Николче Космодисков, бидејќи сите други кандидати претходно се откажаа или отпаднаа од изборната трка. Прв од студентската трка отпадна Ѓорче Петровски …

Read More »

Иванов спремен да се жртвува: Подобро да горат мои слики отколку да загорат пастрмајлиите

ivanovmisla

(пара вести на Радио Слободно Скопје) Македонскиот претседател Ѓорге Иванов, во манир на вистински државник, објави дека за доброто на Македонија е спремен да го жртвува својот личен углед и комфор. „Како политичар кој се наоѓа на исклучително важна функција, можам да кажам дека сум се соочил со безброј предизвици и понекогаш морав да носам непопуларни одлуки“, вели Иванов за …

Read More »

УНЕСКО ќе го заштити јазикот што го зборува Канческа-Милевска (пара вести)

beti

(пара вести на Радио Слободно Скопје) УНЕСКО ќе го стави под заштита уникатниот јазик на кој министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска неодамна даде изјава во Србија, откриваат извори од ОН за Пара вести.   Имено, Канческа-Милевска се обратила на јазик кој е уникатен, има само еден говорител, па со самото тоа е загрозен и заслужува да се документира, архивира и …

Read More »