мајтап

ГРОМ и ГДОМ ќе протестираат против Уставен суд, а ако треба и против Собранието и ВМРО-ДПМНЕ (пара вести)

send

По безобразната одлука на Уставен суд со која се поништува можноста за избори на 5 јуни, ГРОМ и ГДОМ ќе организираат масовен протест пред Уставен суд на кој ќе се пејат патриотски песни и ќе се јадат патриотски сендвичи со античко-македонски плескавици. „Цело време зборевме за избори на 5-ти јуни, толку сендивичи изедовме со помисла на 5-ти јуни, така што за …

Read More »

ГДОМ последен дознава: До вчера тврдеше дека „Изборите на 5 јуни ќе бидат референдумски“

tele

Пред само 12 часа, провладините медиуми ја зајакнуваа пораката на ГДОМ дека „Изборите на 5 јуни ќе бидат референдумски“: „НАРОДНИ СОБИРИ НА ГДОМ: Изборите на 5 јуни ќе бидат референдумски Од ГДОМ порачаа дека изборите на 5-ти јуни треба да се одржат затоа што по нив ќе биде решена кризата во која е втурната Македонија“ Дали поддржувачите на ГДОМ ќе …

Read More »

Пара-вести: Ќе се гласа пред штабовите на ДПМНЕ

избори2

Поради поголема прегледност кој излегол на избори, а кој не, на денот на изборите гласачки кутии ќе бидат поставени само пред штабовите на ДПМНЕ низ цела држава. Од извори блиски на партијата дознаваме дека гласачки кутии ќе се поставуваат и по локалните гробишта. Деновиве ќе се снима и пресот за после изборите, но најпрво треба да падне договор кој ќе …

Read More »

Протест на неишарани споменици во Скопје: и ние сакаме капење!

ace1

(Пара вести на Радио Слободно Скопје) Група незадоволни споменици кои не беа ишарани на протестите на Шарената револуција вечерва одржа мирен протест пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, барајќи нивните активистки да ги искапат и нив. „Иако демонстрантите не нè испрскаа со вода, заслужуваме партијата која нè постави да се грижи за нашата хигиена. Сакаме редовно капење, а не да бидеме споменици …

Read More »

Незадоволни од бетонот, од ВМРО-ДПМНЕ во иднина ќе ги градат ставовите од стиропор

iljo

  (Пара вести на Радио Слободно Скопје) Бидејќи бетонот се покажа како недоволно цврст материјал со сомнителен квалитет, во иднина ВМРО-ДПМНЕ ќе ги гради своите ставови од стиропор и гипс-картон, изјави Илија Димовски на денешната прес конференција одржана пред седиштето на партијата. „Дури и да се одржат избори на 5 јуни, како што сега за сега планираме, се покажа дека …

Read More »

„Стихополитико“: Симит-погача

simit

Драги Скопјани, срцка сте вие ама морам да ви кажам дека ова со симит погачата ви е најголема глупост историски земено од антика па до денес… Го сјебуете целиот оној мит за македонска вкусна храна и целата логика на универзумот, да набуташ бурек у кифла е очајно и само на пијан и малце неинтелигентен и многу многу гладен без осет …

Read More »

ВИДЕО: Нова преродбеничка кампања за здрава храна: „Човек ако огладне, јаде сендвич, нели?“

cele

Братислав Димитров е заштитното лице на новата преродбеничка кампања за здрава храна: „Човек ако огладне, јаде сендвич, нели?“ Од извори блиски на ГДОС (Граѓанско движење за одбрана на сендвичот) дознаваме дека слоганот на кампањата е: „За сендвичот се работи“.

Read More »

„Вечер“ го изеде „кромидот“: Објави дека „Хрватите и Србите говорат на ист јазик – македонски“

vecer1

Во денешното издание на „Вечер“, на насловната страница e објавена веста „Лингвистите сложни: Хрватите и Србите говорат на ист јазик – македонски“. Во електронското издание на „Вечер“ уште вчера е објавен истиот наслов, кој се повикува на некакво истражување на лингвисти од „Институтот Фрањо Араповиќ“ чии резултати се објавени на хрватскиот портал „News bar“.

Read More »

Вработените од јавната администрација бараат паузата да трае 6 часа (пара вести)

pauza

(Пара вести на Радио Слободно Скопје) Вработените од државната администрација го кренаа гласот против лошите услови за работа во нивните институции и во знак на протест вчера прекинаа со играње „солитер“ на компјутерите. „Ова веќе не се трпи. Не може да излегуваме на пауза секој половина час, а да се враќаме по 45 минути или два часа. Правото на пауза …

Read More »