Полошки регион

Протест на гимназијалците пред општина Тетово

%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%be

Неколку стотици ученици од гимназијата “Кирил Пејчиновиќ”, со поддршка од своите професори и со ученици од другите средни училишта, денес маршираа по трет пат од плоштадот до општинската зграда во Тетово. Остануваат на истите барања: Интеграција со учениците Албанци во постоечкиот објект на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“. Претставници на учениците, родителите и професорите остварија средба со градоначалничката Теута Арифи. По состанокот, …

Read More »

“Ден на Гравот” по седми пат во Теарце

dennagravot

Центар за Едукација и Развој – ЦЕД , во сооработка со Постојана работна група за регионален рурален развој (SWG) , Македонското Еколоштво Друштво и Општина Теарце, по седми пат традиционално ја организират манифестацијата “Ден на Гравот”. Настанот ќе се одржи на 24 Септември 2016 во дворот на О.У. “Кирил Пејчиновиќ” – Теарце со почеток во 12:00 часот. Идејата за организирање …

Read More »

Општина Тетово под притисок на жителите, два протести во изминативе 48 часа

tetovo

Голем број тетовски средношколци, од сите 5 средни училишта вчера протестираа пред зградата на Општина Тетово. Поминаа три седмици од почетокот на новата учебна година но за средношколците кои живеат надвор од градот сѐ уште не е обезбеден превоз до училиштата. Тие сега или не одат во училиште или самите го плаќаат превозот. Протестот се одржа пред зградата на Општина …

Read More »