Скопски регион

(видео) Зошто полицијата го спречува пристапот кон МНР? Дали мостот „Слобода“ е небезбеден?

panik

Полицијата попладнево го спречуваше пристапот кон МНР на „Мостот слобода“ без да ги информира граѓаните за причините. И пристапот кон ископот пред новата зграда на „ФДУ“ беше блокиран од сите правци. Граѓаните не беа информирани зошто е блокиран пристапот, а полицајците сугерираа дека мостот не е безбеден. Беше очигледно дека од ископот се извлекува вода и дека под полна пареа …

Read More »

(фото) Еден месец по катастрофалната поплава, хаос во Центарот на Скопје

popskop

Еден месец по катастрофалната поплава, подвозникот во Центарот на Скопје кој води до домот на Никола Груевски сеуште не е расчистен. Од купиштата земја кои се останати по поплавувањето од 06.08.2016 изникнале „пешачки растенија“ кои сведочат за негрижата на градот Скопје за отстранувањето на последиците од урбаната поплава што го зафати главниот град пред еден месец. Дали Коце Трајановски (познат по прекарот …

Read More »

Граѓаните од поплавените подрачја незадоволни: логото на „Шарена револуција“ во Синѓелиќ

sharena

Незадоволството на граѓаните од поплавените подрачја не може да се скрие. И за време на викендот имаше турканици пред месните заедници  каде што се истакнати списоците на лица кои треба да го земат првичниот аванс од петстотини евра. Многумина граѓани се убедени дека има дискриминација врз основа на партиска припадност при делењето на помошта. Многу граѓани кои не се најдоа на …

Read More »