статус

Ѓорге Иванов си ја долижа целата плукнатина (до крај)

najce

На 6.06.2016 Ѓорге Иванов си ја долижа целата плукнатина (до крај). На 6.06.2016 граѓаните покажаа дека и по 5 години не забораваат дека власта прикрила убиство на дете и дека се уште го крие вистинскиот виновник и сите одговорни околу и над него. На 6.06.2016 граѓаните за последен пат после 2 месеци контиунуирани протести ги испорачаа барањата за враќање на …

Read More »

Недораснат, несигурен, непрокопсан неранимајко

nestor

Портрет во зборови на Никола Груевски кој треба да виси на ѕидот на срамот во Белиот Мавзолеј на партијата што тој ја украде од народот: Ако овој интелектуално ограничен, морално обезличен карактер е најдоброто што го има ВМРО- ДПМНЕ , тогаш молете се во сите Македонски цркви и манастири Бог да не чува и брани сите нас од него и …

Read More »

Со парите од овој сиромашен народ некои земаат високи плати, а ништо да не работат и го штитат криминалот

zdrav

Медиумите што ја штитат криминалната банда се ужаснати од тоа што во СЈО земале плати од 2 до 3 илјади евра. Во врска со тоа сакам да кажам три работи. Прво, барем ги заслужуваат платите! Како ретко кои јавни функционери во оваа земја! Второ, нека излезат со целосна листа на платите на директорите на фондовите, јавните институции и јавните претпријатија. …

Read More »

Правдата треба вас да ве стигне

uranija

Викате луѓе на информативни разговори, легитимирате по, улици, држите во куќен притвор чесни и храбри борци за слобода и сега им се намерачивте на хероите на шарената револуција? На луѓето кои секојдневно со своето присуство храбро и гордо го манифестираат духот на шарената револуција! Нема да ви помине! Затоа што нема веќе страв, туку има цврсто изграден став ДЕКА ПРАВДАТА …

Read More »

Улична банда на кецароши која е фатена во криминал и сега трча наоколу како мува без глава

najce

Кога се една-две кривични пријави, станува непријатно. Човек се чувствува збунето и почнува да се преиспитува, дали навистина постапува правилно, дали некаде згрешил, ги чита законите и ја проверува правната логика. Кога ќе се зголеми бројот на 10 -20 кривични пријави, станува страшно. Човек се чувствува како фатен во стапица, го притиска режимот од сите страни, безизлез кој не ветува …

Read More »

Раѓањето на абортираната династија

milc

Вчера, веднаш по шокантното откритите на НОВА за колекцијата слики од мутираниот соцреализам, несомнено омилениот правец на Груевски, како и на Сталин, Мусолини, Енвер, Ким Ил Сунг, интуицијата ме натера да се загледам во некогашниот главен влез на опожарената главна пошта. Глааниот влез е речиси незабележлив, стуткан на 10 метри од задниот ѕид на катната гаража со звучно име “Солунски …

Read More »

Борбата за ајварот како врвен економски дострел на македонскиот политички естаблишмент во 21-век

vasilj

Во конкуренција на 4.000 проекти доставени од околу 7.000 учесници од 100 држави во светот, проектот за добивање електрична енергија од дожд и град на младите гостиварски иноватори се најде меѓу трите првопласирани за кои се одлучила тричлената комисија која ги оценувала проектите. Оваа иновација отвора нова страница во енергетиката. До таму стигнале сами. Родителите им ги платите авионските карти. …

Read More »

Положувам цвеќе во знак на паднатите 8,7 милиони денари

vasilj

Во помен на зборовите на скопскиот градоначалник Коце Трајановски кој пред неколку години велеше дека оваа градска плажа ќе претставува културно собиралиште, место за рекреација, забава и освежување во топлите летни денови. За таа цел беа издвоени 8,7 милиони денари од буџетот на главниот град. Сега положувам цвеќе во знак на паднатите и загинати 8,7 милиони денари што беа дадени …

Read More »

Никој нема законска обврска да се одзива на информативни разговори

tricko

  Полицијата не е државна институција! Слушам дека и Uranija Pirovska била повикана на информативен разговор. Би сакал во врска со тие претсмртни грчеви на режимот да кажам три работи: Прво, органите што повикуваат на некакви информативни разговори не се државна инстанца, тие се приватна полиција на Злосторничкото здружување на власта, сеедно дали се свесни за тоа или се изманипулирани! …

Read More »

За многу години ден на Власите! Ti multsã anj dzua natsionala a Armãnjlor!

zname

За многу години! Ti multsã anj dzua natsionala a Armãnjlor! Султанот Абдул Хамид II на 23 мај 1905 година потпишал “Ираде“ (Проглас), со кој на Власите им биле доделени национални права во Отоманското царство, можност за избор на свои „муктари“ (градоначалници), можност за настава на влашки јазик во училиштата и богослужба на влашки јазик во црквите. На истиот ден, Везирот …

Read More »

Каде е тука криминалот?

vasilj

Проста, брза и нелогична математика: Еден македонски работник во текстилна индустрија со минимална плата од 9000 денари/месечно треба да работи околу 68 години за да ЗАРАБОТИ 120 000 евра, онолку колку што Груевски за само една година ЗАШТЕДИЛ со плата од 80 000 денари/месечно. И? Каде е тука криминалот?!? Влатко Васиљ

Read More »

Нема разговори со фашисти

zbr

Дали вака би изгледале разговори или преговори во кои учествуваат фашистички структури како ГДОМ: А) Граѓаните: Не треба да се пука кон граѓаните! ГДОМ: Треба да се пука со вистински куршуми кон граѓаните! ЕУ: Компромисно, може да се пука со гумени куршуми кон граѓаните! Б) Граѓаните: Треба да се почитува слободата на здружување и изразување на сите граѓани! ГДОМ: Треба …

Read More »