статус

НИ ЈА ЗЕДОА МЛАДОСТА

irena

Ирена Цветковиќ: На 5 јуни јас излегувам на протест. Ни ги зедоа институциите, ни ја зедоа државата, ни ја зедоа младоста, ни го зедоа образованието. Направија генерации на паразити, неписмени бескичмењаци, партиски глувци, човечиња, приучени лекари, дрски службеници. Избркаа се` што е умно, кративно, прогресивно. Направија од нас човечиња, а од себе господа со јахти, џипови, викендици и офшор сметки. …

Read More »

ЦИНИЧНА КВАЗИ АВАНГАРДА

vasko_shakal

Граѓанскиот дискурс се сведе на политички афоризми, аналитичари – wannabe стратези, цинична квази авангарда и панаѓур на суети. Mi smo jedna velika hipnotisana gomila.

Read More »

Не се тоа контра-протестанти

irena

Не се тоа контра-протестанти. Такви нема веќе. Тоа е забревтаната партиска машинерија која 24/7 работи на тоа да ни го уништи животот, слободата и достоинството. Таа машина треба да се демонтира со нови вредности, оптимизам, посветеност и неуморност. СЕ ГЛЕДАМЕ ВО 18.00 ПРЕД ВЛАДА!

Read More »

СЕ БУДИ УБАВ ДЕН

bejkova

Добро утро! Се буди убав ден над Македонија. Да го зграпчиме и да го наполниме со правда, непокор, слобода. Да се собереме сите пред Влада во 18 часот и потоа, да го одбраниме Уставот и да се ослободиме од тираните. Билјана Бејкова

Read More »

Бубуљици

dame

Предлагам владава да воведе бесплатно стегање на бубуљици и акни за деца до 20 години.

Read More »

Нека кршат глава

najce

А да ги однесеме сите што имаат мерак за тепање, мерење на патлаците и палење оганчиња на една пољана? Па таму нека кршат глава, а ние од страна сеир да си гледаме, па после да се зафатиме со оправање на државичево?

Read More »

Честитка што боли

irena

Ах, еве го денот кога сите „добронамерни“ просветлени, високо образовани морализатори ќе ни кажат и покажат дека жените пак и пак и пак секоја година не научија како се празнува 8 Март. Дека жените (кои и да се тие) се приглупи, неосвестени, замолчени. Дека ете баш тие жени не знаат дека денес не треба да одат со шефот во кафана, …

Read More »

На три дела

dame

Македонија е поделена на 3 дела – 1.Луѓе кои веруваат во СИТЕЛ 2.Луѓе кои не веруваат во СИТЕЛ 3.Луѓе кои го прават СИТЕЛ.

Read More »

На што дрога е?

dzeljo

Се обидов да ја прочитам онаа бљувотина од колумна на Ацо Станковски, не издржав не се чита она. На што дрога е?- прашува еден мој другар. На ВМРО е, му одговарам.

Read More »