видео

ГАФ НА НЕДЕЛАТА: „ЗА СИТЕ ИМАМЕ СЕНДВИЧ И СОКЧЕ“

odbr

Директорот на МНТ Тони Михајловски на контра-протест на ГДОМ: „Уа за оние што ја опљачкаа државава…“ „Се бањаме ние Зоране, еднаш неделно…“ „За сите имаме сендвич и сокче…“ (Скандирања: „ВМРО-ДПМНЕ…“)

Read More »

ГАФ НА НЕДЕЛАТА: ЗА ВЕК И ВЕКОВА, АМИН

milenkov

Откако партиите и јавноста го поставија прашањето КОЛКУ Е БОГАТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ – „ЧАРЛИ“ ПО 10 ГОДИНИ РЕЖИМСКО ВЛАДЕЕЊЕ?, одеднаш се појави Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Горан Миленков како јавен бранител на Никола Груевски. „Зашто на некој би му требала мојата имотна состојба?…Согласно закон јас не можам да го покажам (анкетниот лист на Никола Груевски – н.з.) Тој е физичко …

Read More »

ГРУЕВСКИ ВО „МАКЛАБАС“ (НЕПАРА ВЕСТИ)

gruali

На Изложбата на уметнички дела откупени на вториот конкурс на Министерството за култура се појави лично и авторот на „Скопје 2014“ кој се поздрави со култниот државен уметник, а поранешен „гуру на андерграундот“, Ацо „Рембрант“ Станковски.Груевски посебно се задржа пред откупеното уметничко дело на Ацо „Рембрант“ кое беше искористено како плакат на неговиот филм „Маклабас“ Но, откако се задлабочи во уметничкото дело, Груевски …

Read More »

ГАФ НА НЕДЕЛАТА: СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ

stev

Не еден, туку седум гафа на Стевчо Јакимовски во исто интервју  за ТВ Сител: 7. Ердоган и Јанша биле во затвор, па пак ги гласаат. (Никола: Аман, Стевчо, не ме брани!) 6. Треба да се преживее „Нирнбершкиот процес“. Ќе се носат закони за рехабилитација на жртвите на специјалното обвинителство. Му кажал ли некој на Стевчо дека на Нирнбершкиот процес беа …

Read More »

ВИДЕОТО СО СТРАХИЛ И ПЕНЗИОНЕРОТ-СКИЈАЧ НАДМИНА 50.000 ГЛЕДАЊА НА YOUTUBE

smea

Извадокот од „Отчетот“ на ВМРО-ДПМНЕ кој го популаризираше „Слободна Македонија“ надмина 50.000 гледања на сервисот YouTube, и има речиси три пати повеќе гледања од маратонскиот „Отчет“ (23.03.2016).

Read More »

МАНИПУЛАЦИИ СО ВРАБОТЕНИТЕ: ЛАТАС И ПЕШЕВСКИ СКАРАНИ СО МАТЕМАТИКАТА

sitel

За само неколку минути, д-р Латас излезе со неколку различни бројки за бројот на вработени во минатонеделно интервју на ТВ Сител со потпретседателот на Владата Владимир Пешевски.

Read More »

МИСЛА-КРИЛАТИЦА НА ИВАНОВ ЗА ПТИЦИТЕ ПРЕСЕЛНИЦИ

ivanovmisla

На првиот ден од пролетта, Ѓорге Иванов во МАНУ долета, и ја кажа следнава мисла-крилатица: „Како што се копнените рути, такви се и воздушните рути. По истите рути по кои на копно доаѓаат мигрантите и бегалците, по воздух доаѓаат птиците преселници.“ (Ѓорге Иванов, 21.03.2016)

Read More »

ПРАШАЊЕ НА НЕДЕЛАТА И МОЛК НА ДЕЦЕНИЈАТА

toptema

Новинарот Александар Чомовски во дебатната емисија „Топ тема“ на „ТВ Телма“ (14.03) му го поставува следното прашање на „портпаролот“ на Ѓорге Иванов – Ивица Боцевски: „Дали во овие десет години е криминализирана македонската економија?“ Ивица Боцевски незгодно молчи. Да не го префатил вирусот на молчење од Иванов?    

Read More »