видео

Прашање до Иванов за „Панорамското тркало“ и поплавите

horhe_koce

„Слободна Македонија“ му постави прашање на врховниот командант Ѓорге Иванов, откако вчера даде изјава за медиумите во поплавеното Стајковци: Дали би препорачале трошоците за „Панорамското тркало“ да се пренасочат за жртвите од поплавите и за создавање на систем за заштита од идни поплави? „- Тоа е одлука на Влада, прашањето ќе го упатите до влада. Јас како врховен командант, се …

Read More »

Богоев: Полицијата ја тепаше иднината на својата држава во заштита и одбрана на фалсификаторите од ВМРО-ДПМНЕ

ebr

Пратеникот Стефан Богоев во Собранието на Република Македонија, на седницата на која што на дневен ред се пратенички прашања укажа: „Режимот на ВМРО-ДПМНЕ 10 години владее со страв. Режимот на Никола Груевски 10 години владее со злоупотреба на полицијата за партиски цели. Режимот на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ 10 години владее со насилство.“ Богоев од говорницата покажуваше фотографии кои укажуваат …

Read More »

(видео) Да се затвори „логорот наречен зоолошка“ во Битола

oipa

Интернационалната организација за заштита на животни OIPA, чиј член е и Анималиа, видно згрозена од условите во ЗОО Битола и третманот на животните во неа, бара „затворање на ова мачилиште за животни“.

Read More »

Шарен крај: „Ова не е време за молчење, дур гледаш околу тебе толчење“

sharenkraj

Лазар Ставров, автор на песната “Шарен крај”: “Кога, човек има и чувствува одговорност во себе, за сите неправди кои ги гледа околу себе, и кога има голем товар врз себе, мора да најде вентил низ кој, ќе ја акумулира целокупната негативна енергијата и да направи нешто за промена во општеството. Така се создаде и песната „Шарен Крај“, која произлезе од …

Read More »

(видео) Колку државата е одвоена од партијата: Јакимовски му реферира на Груевски за канализација во Злокуќани

grujk

Видео кое покажува колку државата е одвоена од партијата:  Градоначалникот на Карпош и лидер на ГРОМ Стевчо Јакимовски му реферира на партискиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски за исполнување на ветувањето што Груевски го дал за изградба на канализација во Злокуќани.

Read More »