Tag Archives: спин

Контраспин: МРТ ќе има помал буџет за 5 до 7 милиони евра!

0000-tuntev-mrt-final-kolaz-002

Со парцијалното, итно поднесено и усвоено законско решене за укинување на радиодифузната такса од страна на СДСМ, јавниот радиодифузен сервис ќе има многу помалку пари и ќе биде уште помалку ефикасен од досега. А, клучен дел од медиумските реформи беше реформата на МРТ Пишува: Теофил Блажевски   Спин: Идејата е , со оглед на тоа што граѓаните РМ со давачките, со даноците …

Read More »